top of page

HEJ! JAG HETER SARAH RIMMÖ TOURE

och jag är utbildad fotograf baserad i Uppsala och Stockholm. Jag har bott i London i många år men är nu tillbaka i Sverige.

 

Jag fick min första kamera när jag var åtta år, och sedan dess har jag alltid haft en kamera med mig. Efter gymnasiet i Uppsala flyttade jag till London och stannade kvar lite längre än planerat - i mer än 20 år. Jag pluggade konst och arbetade på museum och universitet i London, och har alltid varit väldigt kreativ.  2010 fotograferade jag mitt första bröllop lite av en slump och fick blodad tand - jag älskade att få vara med och föreviga en sedan viktig dag i livet. Jag började fotografera mer och mer bröllop, porträtt och barn och 2012 påbörjade jag en Mastersutbildning i fotografi i London. När jag tagit examen 2014 började jag ytterligare en utbildning, i kommersiellt fotografi vid Fotoskolan STHLM i Stockholm, och sedan 2016 har jag frilansat på heltid. Jag har följdaktigen inte bara många års yrkeserfarenhet utan även en gedigen utbildning som fotograf. 

Jag är en porträttfotograf i själ och hjärta, vilket innebär att jag verkligen uppskattar att fotografera bröllop, barn och och familjer. Jag fotograferar utan att posera för mycket, vilket ger resultat i naturliga, avslappnade och vackra bilder med en dokumentär känsla. En fotografering ska kännas rolig och avslappnad - då blir bilderna bäst. 

BRÖLLOP

När man fotograferar ett bröllop är man inbjuden bakom kulisserna under en väldigt intim, viktig, spännande och lycklig dag. Det är ett ansvarsfullt uppdrag och jag tar uppgiften på största allvar - det finns inga chanser att göra om något, och fotografierna kommer att leva kvar länge, länge. Jag gör mitt bästa för att få paret att känna sig avslappnade och inte tänka så mycket på mig, utan jag försöker smälta in i bakgrunden så mycket jag kan, och fotar dokumentart större delen av dagen. På så sätt kommer bilderna jag tar berätta om dagen, hur den såg ut genom min kamera, på ett naturligt sätt. Jag fotar allt från sminkning och påklädnad, nervöst väntande utanför vigselplatsen, själva vigseln, minglet och gratulationerna direkt efteråt och såklart festen och firandet som följer. Någonstans under dagen, antingen innan eller efter vigseln, smiter jag iväg med brudparet för en porträttsession. För många är detta den viktigaste delen av bröllopsfotograferingen - vackra, naturliga, romantiska men klichéfria bröllopsporträtt. Jag jobbar tillsammans med bröllopsparet i förväg för att hitta en perfekt plats för fotograferingen - allt kan funka: stadsgator, en äng, en strand eller ett industriområde.

Förutom själva bröllopsparet fotograferar jag även gäster, miljön och lokaler, blommor och dekor, dukning och maten - med hjälp av fotografierna kommer bröllopsparet kunna komma ihåg alla detaljer från deras bröllopsdag i framtiden, visa och berätta för nästa generation. 

Efter att ha fotograferat så manga bröllop har jag erfarenhet och kunskap för att kunna planera dagen och hantera alla tänkbara scenarion, Jag ser varje bröllop som ett unikt projekt och jag skräddarsyr alla bröllopsbokingar i samarbete med bröllopsparet. 

Planerar du ett bröllop? Jag hjälper dig gärna med svar på alla dina frågor.

För mer information maila mig!

 

 

BARN 

Jag fotograferar barn i princip varje arbetsvecka om året. Jag fotar barn i alla åldrar och det finns lika många karaktärer och personligheter som det finns barn. Ingen fotografering är därför den andra lik, men jag försöker alltid skapa en naturlig, lugn och avslappnad miljö och känsla i bilderna - även för de vildaste av barn! Jag vill gärna att bilderna blir så naturliga som möjligt och låter barnen styra fotograferingen till en viss del - de måste ha roligt och vara naturliga, då blir det bäst. Under en typisk session fotograferar jag mestadels dokumentärt men även porträtt.

Jag fotograferar allra oftast barn utomhus eller hemma - eller en kombination. Jag tycker att naturen är en oslagbar bakgrund till porträttfotografier - och naturligt ljus fungerar speciellt bra ihop med barn. Att fotografera hemma kan göra blygare barn trygga och brukar få dem att slappna av lättare och de flesta hem har många möjligheter till fina bilder - och man behöver inte ha ett jättestort och fantastiskt inrett hem, jag jobbar gärna på små ytor. 

Jag erbjuder även 'en dag i livet' fotograferingar för barnfamiljer. Jag och min kamera är då med och dokumenterar en hel dag precis som den sker och efter familjens schema. Det är en ovärderlig dokumentation av familjelivet, precis som det är och verkligen ett minne för livet. Födelsedagar och skolavslutningar i alla ära men vardagarna är ju mer representativa för hur just ert familjeliv faktiskt är och bilderna blir ett underbart tidsdokument för framtiden. 

När jag fotar bäbisar gör jag det på ungerfär samma sätt som med äldre barn - lugnt, avslappnat och naturligt. Jag använder mig inte av speciella kläder eller rekvisita - mer än kanske en filt. Babysessioner är helt styra av barnet och jag tar pauser för matning/somn/vila och låter det ta den tid det tar. Resultatet är nära, vackra och helt naturliga bilder.  Syskon och föräldrar får självklart vara med på några av bilderna också. 

När jag arbetar i studiomiljö med barn vill jag undvika skolfotolooken, med  forcerade leenden och stela poser. Jag vill skapa vackra men enkla porträtt och låta barnets personlighet lysa igenom. Stora leenden är inte alltid nödvändigt - ibland är de bästa bilderna inte de där det skrattas, utan de med lugna och avslappnade uttryck.

 

Jag erbjuder även konstfotoporträtt - ofta med bakgrunder byggda med blommor eller med dramatisk ljussättning.  

 

 

 

 

 

PORTRATT-4_WEB.jpg
7_web.jpg
11.jpg

JAG ÄR UTBILDAD FOTOGRAF

  • MA (Digital Photography), London

  • Yrkeshögskoleexamen Kommersiellt Fotografi, Stockholm 

  • BA (Hons) Arts Management, London 

bottom of page